Nyheter

Senaste nytt

Här presenteras vad som händer i CeGes Orkester:

”Veckans Färsking” P4 Norrbotten v. 37
Nu kommer vi att vara ”Veckans Färsking” i P4 Norrbotten under vecka 37. Hoppas att alla har möjligheten att höra vår härligt egenkomponerade låt ”Någon Som Du” !

Vi är ett band som spelar det mesta av musikstilar och trivs med det. En ny era har tagit form i bandet tack vare Harry Timander som tagit tag i vårt producerande av eget material med nya härliga låtar i inspelningsstudio. Detta kommer vi att fortsätta med och förhoppningsvis så blir det en CD till slut.

Bandet har funnits sedan 1960 under namnet ”Carl-Görans” men som allt annat så måste man förnya sig och vi har tagit namnet ”CeGes”. Alla bandmedlemmar är hemmahörande från Kiruna och trivs med att spela inför en blandad publik.

Någon Som Du – CeGes http://t.co/pekHrie3mz

————————————-

Just för tillfället är CeGes inte så hårt bokade men de har stora planer på att gå in i studio och göre en promotion CD. Detta kommer att uppta en hel del tid av bandets tid just för tillfället.

——————————————————————————————————————

securedownload (4)

Alla engagerade och hårt arbetande körledare förtjänar – i likhet med Gustafsson och Higberg i Kiruna – en hyllning. De är hjältar i den svenska vardagen, skriver Olov Abrahamsson.

19 oktober skrev Olov Abrahamsson om Malmfältens folkhögskola. Bland annat bedriver folkhögskolan en omfattande seniorverksamheten.”De är själva sinnebilden av det livslånga lärandet”, berättade rektorn Kenneth Stålnacke. Ett exempel är ”Alla kan sjunga”-kören, som har cirka 140 medlemmar som är 65 år eller äldre. I kväll, tisdag, arrangerar kören en julkonsert i Kiruna kyrkan.”Förra året var kyrkan fullsatt. Vi hoppas naturligtvis att det ska bli så i år också”, säger en Maj-Lis Madsén, en av deltagarna. Madsén vill också tacka körledarna Eva Gustafsson och Carina Higberg. ”De gör underverk med oss och skulle behöva mer uppskattning än vi kan ge dem”, säger Madsén. Det tål definitivt att sägas. Körsång är med sina 600 000 utövare den fritidsaktivitet som lockar flest aktiva och en av Sveriges största folkrörelser. Den betyder massor för att skapa gemenskap och social sammanhållning.

Även folkhälsan får ett bidrag. Flera studier pekar på att körsångare är mindre stressade, friskare och gladare än personer som inte sjunger.

Alla engagerade och hårt arbetande körledare förtjänar – i likhet med Gustafsson och Higberg i Kiruna – en hyllning. De är hjältar i den svenska vardagen.

20130905-195102.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s